nissesliv

Direktlänk till inlägg 11 december 2011

Tredje advent

Av Nisse - 11 december 2011 19:14

Som tiden rusar iväg. Så känner i alla fall jag och jag måste medge att jag innerligt hoppas att tiden saktar ner känslan av att bara rusa iväg. Ja, så att man kan känna av lugnet under juldagarna som snart är här. Tänk er, det är redan tredje advent.


Den här helgen var jag och Greta iväg till tomteland. Som jag nämnde i tidigare inlägget skulle jag hjälpa till vid produktionsbandet. Jag ska berätta för er att vi nissar kommer i många olika storlekar och jag som är så liten till storleken passar utmärkt att hjälpa till vid ett sådant band. Jag kan snabbt ta mig från band till band, hoppa och krypa både över och under för att se till att allting fungerar som det ska. De nya nissarna var jätteduktiga och de kommer att sköta sitt arbete helt kanon här nu fram till jul.


 


Jag fick passa på att mysa i snövädret också och som jag pratat om många gånger förr så älskar jag att rulla mig i snön. Här har ni en bild på hur jag ser ut när jag är färdigrullad. Synd att jag inte kan skaka av mig snön lika bra som mina vovve-vänner gör. Jag får borsta av mig snön istället, men det går bra det med vill jag lova.


 


Här är en liten bild på hur det ser ut i tomteland där vi smånissar bor. Ja, ialla fall några av oss. Med stigar till och från lillstugorna som mer eller mindre är gömda av snön. Jag och Greta föredrar att bo på detta vis då vi är vana att bo i naturen med skogen runt omkring oss. Sedan finns byn här också där flera hus och mindre stugor står intill varandra, där vägarna är helt skottade och julbelysningen lyser upp gatorna. Självfallet har vi även bott i dom stugorna inne i byn. Ännu lite längre in finns då den stora tomtestaden, där allting händer. Nissarna som jobbar, tomten som håller koll, hans alla fina renar och så vidare. Ja, jag älskar tomteland.


Nu är vi dock hemma igen i vår stuga, i vår fina skog. Adventsfikat väntar, lussebullar, chokladpraliner, pepparkakor och lite glögg. Innan det blir det däremot lite risgrynsgröt. Som min mage kurrar.


Glad tredje advent.

 
 
Ludde

Ludde

11 december 2011 23:12

Det är verkligen skojigt att få så fin insider-information av dig. Jag har inte haft en aning om hur mycket som måste ordnas för att julen ska kunna firas ordentligt. Va fint det ser ut i tomteland... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.com

Nisse

11 december 2011 23:28

Vad roligt att du gillar att ta del av det jag berättar om mig och mitt liv och det som händer runt oss nissar. Det stämmer att det är mycket som ska göras och hinnas med. Men det slutar alltid lika lyckligt, varje år. Härligt va :o)
Kram

 
Kasper

Kasper

12 december 2011 15:55

Förstår att du föredrar att bo så vackert i skogen och inte i själva tomtestaden. Skulle jag också göra, fast den där staden verkar ju ovanligt mysig, den också. För att vara stad, alltså. Men inte kan den gå upp mot skogen, inte! Ser hur skönt ut som helst, på bilden. Lyckliga dig som bor i ett land där det finns snö!
Akta dig för portar till mitt land just nu, för här är både blött och ruggigt! Och mörkt... Men det blir väl bättre. :)

http://beritelisabet.blogspot.com

Nisse

13 december 2011 12:58

Ja du Kasper, vi kom tillbaka till vår skog, till vår stuga efter besöket i tomteland. Här är det också grått och lite trist. Men jag känner mig väldigt nöjd över att få ha varit i härligt vinterlandskap.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nisse - 26 februari 2012 17:34

  Hej ni alla goda vänner!   Jag har frisknat på mig en aningen nu. Det är en envis förkylning jag har. Greta var förkyld för en tid sedan och hennes förkylning var också en riktig seglivad en. Men jag ska säga att det samtidigt har varit sk...

Av Nisse - 22 februari 2012 21:32


  Ja, men ser här vem som ligger och tar upp hela sängen. Just det, det är ju arma lilla jag. Det är en förkylning som jag åkt på. Inte ofta vi nissar blir sjuka men ibland drabbar dom där envisa förkylningarna oss. Jag har sovit bort massor med...

Av Nisse - 18 februari 2012 18:06


     Vilket busväder det blev ute här nu på kvällen. Plusgraderna försöker ge snön en match. Lite snöblandat regn kommer nu också, men det blåser så dant. Vi hade tänt lyktor här utanför stugan för att se när våra gäster kommer men dom lyktorna h...

Av Nisse - 14 februari 2012 14:30


    Glad alla hjärtans dag på er alla! Ja, det är alla hjärtans dag på många ställen i världen, även hos oss nissar. I söndags när Greta var i väg och städade och rensade i vår jordkällare passade jag på att baka hjärtkakor som jag tänkte att ...

Av Nisse - 12 februari 2012 13:05


    Visst ser det lite mysigt ut där? Ja, det är där jag, Greta och många av våra nissevänner brukar träffas. Går man längre in i grottan så är detta även en nisseport vilket gör det till ett perfekt tillhåll att träffas och umgås lite. Ni ser a...

Presentation


Jag är Nisse och detta är delar av mitt mytomspunna liv.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards